De Zonnegloed

De Zonnegloed

beer

De Zonnegloed is een dierenopvangstcentrum in Vleteren (nabij Poperinge en Ieper). Het opvangstcentrum ontvangt zijn bezoekers met open armen en laat hen meegenieten van de 350 dieren (120 verschillende dierensoorten) die ze herbergen en dagelijks verzorgen.

Enkele blikvangers zijn de bruine beer, de serval, de lynx en de verschillende soorten vossen die je hier mooi met elkaar kan vergelijken. Daarnaast verzorgen ze heel wat verschillende knaagdieren en bieden ze onderdak en bescherming aan heel wat prachtige vogels.

Naast de dieren kunnen jonge bezoekers ook genieten van de enkele leuke speelpleintjes en zijn er ook verschillende plaatsen banken waar bezoekers hun luchpakket kunnen eten. Voor grotere groepen is er een overdekte ruimte geluncht en/of even kan gerust worden. 

Voorzie een 4 tal uur om het park te bezoeken.

Mening

We merken heel wat inspanningen van het team om het park aantrekkelijk te maken voor zijn bezoekers. De leuke speeltuinen voor kinderen, de voorzieningen om je lunchpakket te nuttigen zorgen dat het park een aangename plek is om er enkele uren in door te brengen. Drink en eetgelegenheden zijn tot een minimum beperkt waardoor het raadzaam is om zelf iets te voorzien. Wel is er gratis een microgolf oven ter beschikking waar ouders de babyvoeding kunnen opwarmen. De verzorgers in het park zijn alleen even vriendelijk en behulpzaam. Dit allemaal zorgt voor een leuke dagje tussen heel wat dieren die we anders nooit in het echt kunnen spotten. Ook is het park, door zijn beperkte omvang een perfecte schoolreis met de allerkleinsten; ook kunnen oudere kinderen hier ook zeker een halve dag plezier beleven. 

De hoge score van 8/10 heeft het dierenopvangcentrum te danken aan de mooie inspanningen die ze leveren om het opvangcentrum ook in te richten als dierenpark. Maar verwacht geen dierenpark als Planckendael of andere "commerciële zoo". Het opvangcentrum is kleiner en  moeten het doen met de dieren die verzorging nodig hebben. De klemtoon van de zonnegloed ligt dan ook op de dieren en niet op de bezoekers. Wat mij betreft hoort het ook zo te zijn. We gaan er jaarlijks op bezoek en zijn nooit teleurgesteld. Indien je als gezien komt en je dient hiervoor meer dan een uur te rijden, dan raden we toch om deze uitstap te combineren met nog een andere activiteit. 

Adres

Kasteelweg
22
8640
Vleteren
België
Telefoon
+3257401856
Email
info@dezonnegloed.be
Score
8,00
Doelgroep(en)
0-3
4-5
6-8
9-10
11-12
13-14
15-16
16+