• Harmas Jean-Henri Fabre

  Harmas JHF

  In het noordoosten van Orange, in het charmante dorp Sérignan-du-Comtat lig de "Harmas Jean-Henri Fabre".

  Score
  7,00
  Mening

  De tuin van Jean-Henri Fabre is zeker een aanrader indien men in de buurt van Orange vertoeft. We brachten hier ongeveer een anderhalf uur door. Aan de overkant van de tuin is het natuurpedagogisch centrum "Le Naturoptère" te bezoeken. Deze was jammer genoeg tijdens ons bezoek en een groot deel van  de zomervakantie gesloten. Als we nog eens in de buurt zijn keren we zeker nog eens terug naar de tuin op een moment dat ook dit centrum open is. Ook de openingsuren van de tuin wijken af de normaal. Plan je bezoek dus voldoende zorgvuldig. To be continued...

 • Gents Universiteitsmuseum (GUM)

  gevel gum
  Een natuurhistorisch museum als geen ander dat de visie van de universiteit Gent volledig onderschrijft. Durven Denken...  Ik herinner me het oud klassiek natuurhistorisch museum nog op het Sint-Pietersplein. Een van de leukere uitstappen zo'n 25 jaar geleden met mijn toenmalig fantastische leerkrachte biologie wijlen Mevr. Beukels  van de middenschool 1 Oostende. 26 jaar laten bezoek ik het vernieuwde hippe wetenschapsmuseum samen mijn  levenspartner en mijn zoon. Mijn levenspartner die er 26 jaar geleden ook bij was. Back to the Future?
  Score
  9,00
  Mening

  We hebben een hele leuke ervaring gehad bij het bezoeken van het museum.

  De combinatie van een vernieuwde methode om een wetenschapsmuseum in te richten met oog voor kunst en cultuur als onderdeel van het wetenschappelijk proces is een schot in de roos. Het museum  is een mooie ambassadeur voor de synergie tussen wetenschap en kunst. 

 • Zwin Natuurpark

  zwin
  Het Zwin in de eerste plaatst een migratierustplaats of zoals het zwin het zelf verwoordt, een internationale luchthaven voor vogels. Daarnaast kan je er ook tal van andere dieren en planten aantreffen. Dit allemaal in een van de twee slikke -en schorregebieden die onze kustlijn rijk is. 
  Score
  8,50
  Mening
  Het in 2016 vernieuwde natuurpark is een echt pareltje. Zowel het park als de faciliteiten zorg voor een mooie natuurbeleving voor jong en oud.
 • De Zonnegloed

  beer
  De Zonnegloed is een dierenopvangstcentrum in Vleteren. Het opvangstcentrum ontvangt zijn bezoekers met open armen en laat hen meegenieten van de 350 dieren (120 verschillende dierensoorten) die ze herbergen en dagelijks verzorgen.
  Score
  8,00
  Mening
  Een dierenpark zoals het hoort. Voor jong en oud.
 • Museos

  schedel van een siamese rund
  Dit natuurhistorisch historische museum, gespecialiseerd in schedels en skeletten van voornamelijk gewervelde zoogdieren en vogels is het levenswerk van biologen Luc en Leentje Tyteca - Vandenhoudt. Een privécollectie gaande van de dwergvleermuis (zo groot als een vingerkootje) tot en met een 3m grote schedel  van een jonge potvis. Het is er allemaal heel overzichtelijk geëxposeerd in een modern, compact, toch heel ruimtelijke bouw.
  Score
  9,00
  Mening
  Zoals John Hammond het vaak voorwoordde in de film Jurassic Park, moeten we vaststellen dat Luc en Leentje, kosten noch moeite hebben gespaard om Museos uit te bouwen tot een fantastisch museum.
 • Museum voor Natuurwetenschappen Brussel

  dino voor natuurhistorisch museum
  De blikvanger in het museum is ongetwijfeld de collectie van Iguanodon Bernissartensis. Deze 10m grote planteneter leefde in de krijtperiode (146 tot 127 miljoen jaar geleden).
  Score
  8,00
  Mening
  Het museum is een pareltje. Ik bezoek het normaal jaarlijks. Wil je alles bekijken dan moet je zeker een volledige dag voorzien. Met kinderen spreid je het bezoek beter over verschillende kleinere bezoekjes.