REVIEW: Tijdelijke tentoonstelling Antarctica (Natuurhistorisch museum Brussel)

REVIEW: Tijdelijke tentoonstelling Antarctica (Natuurhistorisch museum Brussel)

Foto zeehond Antarctica
Labels

In het Natuurhistorisch museum van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen in Brussel is er momenteel een leuke tentoonstelling over de biodiversiteit op Antarctica. Je wordt via adembenemend beeldmateriaal meegenomen op expeditie. Het beeldmateriaal is van dergelijke kwaliteit dat men zich werkelijk op de zuidpool waant. Het is dan ook de Oscarwinnaar Luc Jacquet ( La marche de L'Empereur) die voor deze kwaliteit zorgde. 

pinguïn in AntarcticaDe tentoonstellingsruimte is onderverdeeld in verschillende kamers. Enerzijds nemen duikers je mee in de ijskoude oceaan. Je ontdekt de fauna en leert er hoe zeehonden en pinguïns het onderwater kunnen uithouden. Je wordt ook meegenomen tussen de prachtige ijsformaties. Anderzijds leer je het leven op het "laatste continent" kennen. De tentoonstelling eindigt met een 360° filmkamer waar je je plots binnen een pinguïnpopulatie bevindt.   

Een echte aanrader voor iedereen maar zeker voor fans van pinguïns en zeehonden. 

Voor de tentoonstelling dien je ongeveer een 45 min uit te trekken. We bezochten de tentoonstelling met 3 volwassenen en 3 kinderen. We waren allen even enthousiast over de kwaliteit van dit initiatief.  

Meer info

Een andere tijdelijke tentoonstelling is de wereldpremière van de nieuw (2014) ontdekte dinosaurussoort Arkhane-Allosaurus. Het authentieke skelet van deze indrukwekkende predator kan je nu voor het eerst bezichtigen in de "Gallerij van de Evolutie". Haast je want op 31 maart 2020 wordt hij terug uit het de tentoonstelling gehaald.

Allosaurus in het natuurhistorisch museum van Brussel

Meer info over de allosaurus