Museum voor Natuurwetenschappen Brussel

Museum voor Natuurwetenschappen Brussel

dino voor natuurhistorisch museum

De blikvanger in het museum is ongetwijfeld de collectie van Iguanodon Bernissartensis. Deze 10m grote en 3m hoge planteneter leefde in de krijtperiode (146 tot 127 miljoen jaar geleden). De prachtige opstelling van deze dinosauriërs in een al even impressionant Art nouveau kader van 3000mwordt omringd met een leuke permanente collectie waarom de bezoekers een beter beeld kunnen krijgen over deze prehistorische dieren.  

Wat de Allosaurus was op het vaste land was de Mosasauriër in de Oceaan. De hiervoor ingericht zaal verzamelt een fossiel van deze reusachtige vleesetende oceaanhagedis omringd door zijn tijdsgenoten.

In de Galerij van de mens leer je over de evolutie van de mens. Zowel de evolutie van onze soort als de evolutie die één individu doorloopt. 

Deze zaal neemt je mee door de evolutie van de levende wezens. De collectie van opgezette dieren is zeer impressionant. Ook de luchtige opstelling zorgt voor een adembenemende ervaring.

Daarnaast zijn ook de prachtige zalen rond mineralen en 250jaar natuurwetenschappen zeker ook het bezoeken waard.

Sinds september 2020 is er ook een gloednieuwe galerij van maar liefst 2000m2 "Levende Planeet". Deze galerij introduceert op een speelse, interactieve en educatieve manier het actueel thema biodiversiteit. 

Ook worden heel vaak tijdelijke exposities georganiseerd. Bij mijn laatste bezoek bood het museum de primeur van een fossiel skelet van Arkhane. Arkhane, de Allosaurus, is een super roofdier uit die 155 miljoen jaar (bovenjura) geleden de king of the town was (te bezichtigen tot het voorjaar 2021).  Ook was er een expositie over antarctica waarbij de expositie de bezoekers meenamen naar de Zuidpool via levengrote videobeelden. 

Een laatste activiteit die het vermelden waard is, zijn de verschillende workshops voor kinderen en volwassenen. Bekijk ze alvast op hun website voor je bezoek of als je op zoek bent naar een leuk wetenschapskamp voor de kinderen.

Mening

U merkt bij het aanbod dat je heel wat tijd kunt doorbrengen in het museum. Wil je alles bekijken dan moet je zeker een volledige dag voorzien. Het museum biedt echter heel wat prikkels en het vraagt  heel wat inspanningen om het museum op een dag te bezoeken. Zeker met kinderen raden we aan om niet alles te bezoeken. Bezoek als eerste de dinozaal en combineer dit met een tijdelijke expositie. Bij een terugkomst is het altijd leuk voor de kinderen om even hallo te zeggen tegen de dino's en dan door te gaan naar een nieuwe expositie. 

Het museum heeft ook een dinorestaurant. Hier kan men broodjes, wraps, soep en kleine warme maaltijden krijgen. Verwacht hier echter niet te veel van. Kieskeurige mensen zullen liever hun eigen lunch meenemen. Let wel op. In corona tijden is het restaurant niet open noch is het mogelijk om er te picknicken. 

Het bezoek van het museum is steeds een uitstap waar we naar uit kijken. U zult niet teleurgesteld zijn.

Adres

Vautierstraat
29
1000
Brussel
België
Telefoon
+3226274227
Email
info@naturalsciences.be
Score
8,00
Doelgroep(en)
0-3
4-5
6-8
9-10
11-12
13-14
15-16
16+
Laatste bezoek