Het Museum van de Twijfel

Het Museum van de Twijfel

Cover boek "Het Museum van de Twijfel"
Author
Marjan Doom
Publisher
Academia Press
Tags

Het Gent's Universitietsmuseum kreeg enkele jaren geleden een volledige make-over. In plaats van voor een veilig, gekend museummodel te kiezen, koos Marjan Doom, Curator en directeur van het museum voor een design dat meer focust op de wetenschappelijke methode dan op de producten die deze methode voortbrengt (al zijn in het museum ook heel wat producten te bezichtigen, met enkele hele mooie pareltje dewelke ik hier liever niet verklap).

In het klein boekje "Museum van de twijfel" krijg je als lezer een beter beeld over hoe het museum tot stand gekomen is en krijg je het beeld die Marjan Doom heeft over wetenschappen. 

Dit boekje geeft een interessante visie en is een perfecte aanvulling op het GUM-bezoek. Een klein minpuntje is misschien het meermaals gebruik van citaten uit "The Unnatural Nature of Science van Lowis Wolpert". Het zou het boekje meer kracht gegeven hebben mocht Marjan  Doom ook andere "wetenschapsfilosofen" geciteerd hebben.  Om maar een voorbeeld te geven, Georges Sarton, die terecht in het Museum werd opgenomen heeft fantastische wetenschapshistorische / filosofische teksten die voor de auteur en dit boekje laaghangend fruit had kunnen zijn. 

Dit boekje is zeker het lezen waard en een fantastische bron om met vrienden en kennissen als basis te gebruiken voor een wetenschapsfilosofische avond.